Lessen in virtuositeit

Al een tijdje rommel ik wat aan om gitaar te leren spelen. Op internet zijn er allerlei bronnen die verdergaan dan de akkoordenboekjes die ik 14 jaar geleden had. Lick of the Day is een welkome en inspirerende toevoeging op het vlak van digitaal lesmateriaal:

Geweldig: iedere dag een ‘lick’, oftewel een inspirerende superster die je laat zien wat er na jaren training (misschien) gespeeld kan worden, en vervolgens de optie om het zelf te oefenen. De snelheid waarmee gitaar wordt afgespeeld kun je zelf instellen door die bijvoorbeeld met 80% te vertragen. En je kan kiezen om de muziek in notenschrift of in een tabulatuur te krijgen.

De afhankelijkheid van je docent verkleint aanzienlijk. De rolverdeling verandert: de docent kan zich meer richten op motivatie en gerichte feedback waardoor je je fouten ontdekt en je je structureel blijft inzetten om deze te verbeteren. Dit is onmisbaar voor het werkelijk meester worden van wat dan ook. Een iPad kan namelijk te makkelijk worden uitgezet als je even (een dag / maand / …) geen zin meer hebt; een docent confronteert jou (en je portemonnee).

Overzichtsscherm: een expert aan het werk


Snelheid manipuleren

Verschillende notaties (tablatuur + noten)

Definitie lijst


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>